1. Haberler
  2. Güney Kıbrıs
  3. AİK’in İki Üretim Ünitesi Devre Dışı Kaldı

AİK’in İki Üretim Ünitesi Devre Dışı Kaldı

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kıbrıs’ta hava sıcaklığının 43 dereceye ulaşması beklenirken, Rum Elektrik İdaresi’ne ait Vasiliko ve Dikelya santrallerinde birer üretim ünitesinin devre dışı kaldığı bildirildi.

Rum radyosu, meteorolojinin “turuncu alarm” ilan ettiği bugün ve yarın, elektrik enerjisi arzı ve yeterliliği açısından oldukça zorlu bir süreç yaşanacağına dikkat çekti.

Rum Ulusal Enerji Kontrol Merkezi Müdür Yardımcısı Haris Zavallis, Vasiliko’daki 105 MW’lık bir ünitenin dün gece devre dışı kaldığını ve bu durumun sistem yükünü en üst seviyeye çıkardığını açıkladı.

Zavallis, elektrik enerjisi ihtiyacının dün gündüz 1.321 MW, gece ise 1.083 MW’a ulaşarak rekor kırdığını belirtti. Bugün ise enerji talebinin gündüz 1.350 MW, gece ise 1.095 MW’a yükselerek yeni bir rekor kırmasının beklendiğini vurguladı.

Rum haber kaynakları, Meteoroloji Dairesi’nin bugün 12.00-17.00 saatleri arasında geçerli olacağını duyurduğu turuncu alarmın gece saatlerine de yayılmasının öngörüldüğünü aktardı.

AİK’in İki Üretim Ünitesi Devre Dışı Kaldı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter