Loading...
2025-12
20:00
logoRusya
-
logoPeru
-
2025-12
19:45
logoTunus
-
logoMoritanya
-
2025-12
00:30
logoBahamalar
-
logoAnguilla
-
2025-12
02:00
logoDominik Cum.
-
logoSaint Vincent
-
2025-12
02:00
logoAntigua ve Bar.
-
logoAruba
-
2025-12
03:00
logoCayman Adaları
-
logoİngiliz Virgin Adaları
-
2025-12
23:00
logoKüba
-
logoSaint Lucia
-
  1. Haberler
  2. Genel
  3. ÜSTEL, BAKÜ’DE “GENÇ AİLE FORUMU” KAPSAMINDA DÜZENLENEN SERGİYİ ZİYARET ETTİ

ÜSTEL, BAKÜ’DE “GENÇ AİLE FORUMU” KAPSAMINDA DÜZENLENEN SERGİYİ ZİYARET ETTİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başbakan Ünal Üstel, Türk Devletleri Teşkilatı’nın Aile İşleri ve Sosyal Politikadan Sorumlu Bakanlar ve Kurum Başkanları Toplantısı çerçevesinde düzenlenen sergiyi ziyaret etti.

Şuşa’da gerçekleştirilecek Türk Devletleri İktidar Partileri Zirvesi’ne katılmak üzere Azerbaycan’da bulunan Başbakan Ünal Üstel, “Genç Aile Forumu” kapsamında düzenlenen Türk Devletlerinin Ulusal Semboller Sergisi’ni ziyaret etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu eşlik etti.

Başbakan Üstel’e sergi ziyareti sırasında Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuk Problemleri Devlet Komitesi Başkanı Jeyran Rahmatullayeva rehberlik ederek sergi hakkında bilgi verdi.

Söz konusu sergide, Türk Devletleri Teşkilatı’na üye ülkelerin haber ajansları tarafından derlenen geleneksel aile fotoğrafları yer aldı. Aile yapısının tarihsel ve kültürel yönlerini yansıtan görseller, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Bunun yanı sıra her katılımcı ülke, kendi geleneksel kıyafetlerini, kültürel sembollerini ve özgün el sanatları ile niş ürünlerini tanıtma imkânı buldu. Sergi, Türk dünyasında aile kurumunun ortak değerlerini ve zenginliğini gözler önüne seren etkileyici bir kültürel buluşma alanı oldu.

Ziyaretin ardından bir değerlendirmede bulunan Başbakan Ünal Üstel,
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında görünürlüğünü ve etkileşimini artıran bu tür etkinliklere katılım, kardeşlik bağlarının daha da güçlenmesine katkı sağlamaktadır.

Biz, Türk Devletleri ile yalnızca siyasi değil, kültürel ve sosyal ilişkilerin de gelişmesine büyük önem veriyoruz. Dünü bir, günü bir, geleceği bir olan bir milletin ortak kültürüne sahip çıkması, özellikle aile gibi kutsal bir kurumun gelenek ve göreneklerle yaşatılması yönündeki çabaları sonuna kadar destekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ÜSTEL, BAKÜ’DE “GENÇ AİLE FORUMU” KAPSAMINDA DÜZENLENEN SERGİYİ ZİYARET ETTİ
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir