Prof. Dr. Ali Övgün, Prof. Dr. Engin Arık Bilim İnsanı Ödülü’ne layık görüldü

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğu Akdeniz Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi, Kıbrıslı Türk fizikçi Prof. Dr. Ali Övgün, Türk Fizik Derneği tarafından verilen “2026 Yılı Prof. Dr. Engin Arık Bilim İnsanı Ödülü”nün sahibi oldu.

DAÜ Kurumsal İletişim ve Medya İlişkileri Şubesi’nden yapılan açıklamaya göre Prof. Dr. Övgün, ödülünü Bodrum’da gerçekleştirilen Türk Fizik Derneği 42. Uluslararası Fizik Kongresi’nin açılış töreninde teslim aldı.

Törende Prof. Dr. Övgün’e ödülü; Türk Fizik Derneği Başkanı Prof. Dr. Baki Akkuş, Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ve ASELSAN Teknoloji ve Yenilikçilik Yönetimi Direktörü Doç. Dr. Ahmet Fazıl Yağlı tarafından takdim edildi.

Övgün“Bu başarıyı DAÜ ve çalışma arkadaşlarımla paylaşıyorum”

Törenin ardından duygularını paylaşan Prof. Dr. Ali Övgün, Prof. Dr. Engin Arık’ın bilimsel mirasını yaşatan bu anlamlı ödüle layık görülmekten büyük gurur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Övgün, elde ettiği başarıyı bir parçası olmaktan onur duyduğu DAÜ ve tüm çalışma arkadaşlarıyla paylaştığını vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Hasan Kılıç’tan tebrik

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç da yayımladığı kutlama mesajında Prof. Dr. Övgün’ü tebrik etti. DAÜ akademisyenlerinin bilimsel çalışmalarıyla takdir toplamasının kurum için büyük bir gurur vesilesi olduğunu belirten Rektör Kılıç, Övgün’ün DAÜ’nün bilimsel üretimine ve uluslararası alandaki görünürlüğüne değerli katkılar sunduğunu kaydetti. Temel bilimler alanındaki nitelikli araştırmaların önemine de dikkat çeken Kılıç, Prof. Dr. Övgün’e başarılarının devamını diledi.

Prof. Dr. Ali Övgün, Prof. Dr. Engin Arık Bilim İnsanı Ödülü’ne layık görüldü
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter