TRUMP BAŞA GELDİ, TANSİYON YÜKSELDİ
ABD’de başkanlık koltuğuna Donald Trump’ın oturmasının ardından atılan ticari ve ekonomik adımlar sonrası piyasalarda tansiyon yükseldi. Trump’ın yaptığı açıklamalar en çok da altına yaradı.
ŞUBAT AYINDA PİYASADA ÖNGÖRÜLEMEZ HAREKET
Şubat ayı itibarıyla altın fiyatları öngörülemez hareketlere sahne oldu. Bu kadar kısa sürede bu denli yükselişi çoğu kurum ve analist beklemiyordu. Ons altın 2900 dolar bandını aşarken, yurt içinde gram altın fiyatı önce 3 bin 300 lira, ardından da 3 bin 400 lira seviyesini çok kısa bir sürede aşmış oldu.
Peki piyasada son günlerde yaşanan ani yükselişin sebepleri neler? Ani yükselişlerin yaşandığı bu süreçte hızlı düşüşler de olur mu? 2025’e dair beklentilerini paylaşan 3. Göz Danışmanlık Kurucusu Hikmet Baydar şu ifadeleri kullandı: “Altın, ABD Başkanı Donald Trump’ın çelik ve alüminyum ithalatına gümrük vergileri koymasının ardından rekor kırdı ve ons başına 3 bin dolara yaklaştı.