1. Haberler
  2. Kıbrıs
  3. Öğrenci taşımacılığı ödemeleri yatırılmaya başlandı

Öğrenci taşımacılığı ödemeleri yatırılmaya başlandı

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği Başkanı Fuat Topaloğlu, öğrenci taşımacılığı ödemelerinin taşımacıların hesaplarına yatırılmaya başlandığını belirterek, iyi niyet göstergesi olarak eylem kararını askıya aldıklarını açıkladı.

Topaloğlu yaptığı yazılı açıklamada, ödemelerin yapılmaya başlanmasını dernek olarak ortaya koydukları kararlı duruşun bir sonucu olarak değerlendirdi.

Eylemi askıya alma kararının bir uzlaşı değil, iyi niyet adımı olduğunu kaydeden Topaloğlu, “Ancak herkesin bilmesini isteriz ki, bu sadece bir ertelemedir; sorun tamamen çözülmüş değildir” ifadelerini kullandı.

Öğrenci taşımacılığı ödemelerinin her dönem gecikmeli yapılmasının kabul edilemez bir alışkanlık haline geldiğini vurgulayan Kar-İş Başkanı, Maliye Bakanlığı’nı ve hükümeti, bundan sonraki süreçte ödemelerin düzenli ve zamanında yapılmasını sağlayacak kalıcı bir sistem oluşturmaya davet etti.

Aynı mağduriyetlerin yeniden yaşanmasına tahammüllerinin kalmadığını belirten Fuat Topaloğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü

“Kar-İş olarak süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz. Verilen sözlerin tutulmaması veya benzer gecikmelerin yeniden yaşanması halinde, üyelerimizin haklarını korumak adına her türlü demokratik mücadeleyi ve eylem hakkımızı yeniden kullanmaktan çekinmeyeceğiz. Amacımız eylem yapmak değil, üyelerimizin emeğinin karşılığını zamanında almasını sağlamaktır.”

Öğrenci taşımacılığı ödemeleri yatırılmaya başlandı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter