İran lideri Mücteba Hamaney’in Başdanışmanı ve ülkenin önde gelen siyasetçilerinden Ali Ekber Velayeti, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik açıklamalarına sert tepki göstererek, olası maceracı girişimlere derhal karşılık verileceğini belirtti.
Velayeti, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Tahran yönetiminin daha önce de bölgenin siyasi kumar oynanacak bir yer olmadığı yönünde uyarılarda bulunduğunu hatırlattı. İranlı yetkili, bu tür girişimlere anında yanıt vereceklerini geçmişte defalarca kanıtladıklarını vurguladı.
Yeni gerilimlerin sorumlusu olmakla suçladığı Trump’ın, mutabakatı bozduğunu sözlü olarak da itiraf ettiğini savunan Velayeti, ABD Başkanı’nı bölgeyi bir kez daha ateşe sürüklemekle eleştirdi.
ABD Başkanı Donald Trump, Ankara’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ndeki konuşmasında, İran’a yönelik yeni bir saldırı düzenleyebileceklerinin sinyalini vermişti.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile zirve sonrası ortak basın değerlendirmesinde bulunan Trump, “Dün gece onları çok sert vurduk. Büyük ihtimalle bu akşam İran’ı çok sert şekilde vuracağız” şeklinde konuşmuştu.









