Loading...
2025-06
18:30
logoAlanyaspor
-
logoF. Karagümrük
-
2025-06
13:00
logoİstanbulspor
-
logoKasımpaşa
-
2025-06
20:45
logoGöztepe
-
logoGaziantep FK
-
2025-06
16:00
logoBoluspor
-
logoGalatasaray
-
2025-06
22:45
logoCoventry
-
logoLeeds United
2
2025-06
DUR
logoFiorentina
-
logoInter
-
2025-06
03:30
logoJamaika
-
logoTrinidad ve Tobago
-
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Lagarde’dan politika hızı mesajı

Lagarde’dan politika hızı mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde faizlerin yönünün belli olduğunu ancak hızının belli olmadığını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde’a göre ise faizin yönü belli olsa da hangi hızda düşürüleceğine hala karar verilmedi.

Salı günü Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası yıllık toplantılarının oturum aralarında konuşan Lagarde, Euro Bölgesi’nde enflasyondaki düşüşün doğru yolda olduğunu söyledi ve son rakamları “nispeten güven verici” olarak nitelendirdi.

Washington’da Bloomberg Televizyonuna verdiği demeçte Lagarde, “Bana göre gidişatın yönü açık. Haziran ayından bu yana yaptığımız şey bence mantıklı bir yaklaşım ve bu ihtiyat unsuruyla birlikte devam ettirilmesi gereken bir yaklaşım” yorumunu yaptı.

Lagarde, “Bütün hafta boyunca 50 olmalı, 25 olmalı diyen insanlar olacak. Hayır. Gidişatın yönü açık, hız üç kriter kullanılarak ve muhakeme uygulanarak geriye ve ileriye dönük unsurlar temelinde belirlenecek” diye konuştu.

Eski ABD Başkanı ve 5 Kasım başkanlık seçiminin Cumhuriyetçi adayı olan Donald Trump’ın Fed’deki mevkidaşı Jerome Powell’ı ve Fed politikalarını sıklıkla eleştirmesine de değinen Lagarde, Powell’ın işinin ne kadar zor olduğunu görmek için Trump’ın Frankfurt’u ziyaret etmesini önerdi. “Gelip bizi ziyaret etmeli” diyen Lagarde, “Binlerce çalışkan çalışanımız var – ekonomistler, hukukçular, bilgisayar bilimcileri – ve sizi temin ederim ki ayda bir değil her gün çok sıkı çalışıyorlar” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Lagarde’dan politika hızı mesajı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir