KIB-TEK yönetimi, devam eden greve ilişkin yaptığı açıklamada, eylemin yasaya aykırı ve siyasi nitelikte olduğunu savunarak çalışanlara işlerinin başına dönmeleri çağrısında bulundu.
Açıklamada, “En çok bağıran en çok haklı olan değildir” denilerek, dile getirilen çeşitli tespit ve suçlamaların doğru olduğu ya da bunların sorumlusunun idare olduğu anlamına gelmediği ifade edildi.
Sıralanan hususların büyük bölümünün çalışanlar ve sendika üyeleri tarafından yerine getirilmesi gereken konular olduğu savunulan açıklamada, bunların Yönetim Kurulu üyeleri veya müdürler tarafından yapılması gereken işler olmadığı belirtildi.
Eylemden zarar gören tarafın halk olduğu ifade edilirken, kimin haklı veya haksız olduğundan çok yaşanan mağduriyetin önemli olduğu kaydedildi.
“İŞ GÜVENLİĞİ MALZEMELERİNİ ALMAYA HAZIRIZ”
Açıklamada, iş güvenliği malzemelerine ilişkin mevcut malzemelere ilave olarak talep edilecek ürünlerin müdür yetkisiyle süratle alınacağının daha önce de beyan edildiği belirtildi.
İstihdamla ilgili iddiaların ise “tamamen yalan ve hayal ürünü” olduğu savunuldu.
Vekâletlerin asalete dönüştürülmesi işleminin seçim sonrasında yapılacağı kaydedilen açıklamada, terfiler sırasında sendikanın yalnızca görüşünün alındığı ve sendikanın etkin söz sahibi olmadığı ifade edildi.
“Beraber yapılır diye bir hava estirilmeye çalışılıyor, bu da doğru değil” denildi.
“GREV SEÇİME YÖNELİK SİYASİ BİR EYLEMDİR”
Açıklamada, tüm bu gerekçeler doğrultusunda yapılan grevin tamamen seçime yönelik siyasi bir eylem olduğu ileri sürüldü.
Kurumda elli yıllık birikimin düzeltilmesi yönünde önemli mesafe alındığı belirtilerek; altyapı, yeni trafo merkezleri, iletim hatları, yeni araç alımları, ikinci el iş araçları, 50 MGV güneş enerjisi kurulumu kararı, YEK Tüzüğü’nün yenilenmesi ve dört ilçede dört yeni bina gibi birçok konuda çalışma yapıldığı ifade edildi.
Kurumun tarihinde görülmemiş ihalelerle altyapı ve malzeme alımları yapıldığı da kaydedildi.
Açıklamada, 25 bin adet LED sokak aydınlatma armatürünün geldiği ancak grev nedeniyle teslim alınamadığı, armatürlerin kamyonlarda teslim alınmayı beklediği belirtildi.
Sendikanın yaptığı grevin sürpriz olmadığı, seçime yönelik beklenen bir eylem olduğu savunulan açıklamada, eyleme öncülük edenler ve destek verenlerin aynı siyasi yelpazenin sempatizanları olduğu öne sürüldü.
GREVE SON VERİLMESİ ÇAĞRISI
Açıklamada, iş güvenliği ve sağlığı gerekçesiyle sürdürülen eylem kapsamında kurumda eksik görülen ve talep edilecek tüm malzemelerin kurum yönetimi tarafından süratle alınmaya hazır olunduğu bir kez daha ifade edildi.
Kurumun daha fazla zarar görmemesi ve halkın mağdur edilmemesi adına “yasa dışı” olarak nitelendirilen eyleme son verilmesi ve çalışanların işlerinin başına dönmesi çağrısında bulunuldu.











