Batı Şeria, Filistin’de belki de İsrail ordusunun en büyük baskınları gerçekleştirdiği, işgalci İsraillilerin Filistin halkına zulmettiği, evlerini yaktığı, araçlarını aleve verdiği, zeytin ağaçlarını yok ettiği bir bölge.
Uluslararası toplum Batı Şeria’da yaşananlara büyük tepki gösteriyor ancak bu İsrail ordusunun ve işgalci İsraillilerin geri adım atmasında neredeyse hiçbir etki etmiyor. Öyle ki Batı Şeria’nın el-Mugayyir köyünde üç İsrail askeri, iki Filistinli çocuğu taciz etti.

Bir İsrail askeri, çocuğu boynundan yakaladı, itti ve savurdu. Söz konusu görüntüler sanal medyada hızla dolaşıma girerken, Birleşmiş Milletler Özel Raportörü Francesca Albanese, yaşanan olaya tepki gösterdi.

Albanese, “Yeterince şey gördüm ve bunu kesin bir şekilde söyleyebilirim ki İsrail ordusu en ahlaki çöküş yaşamış ordudur.” ifadelerini kullandı.

İsrail askerlerinin Batı Şeria’da çocukları hedef alması bir ilk değil. Özellikle 7 Ekim sonrası hem İsrail ordusu hem de işgalci yerleşimciler sürekli Filistinlileri taciz ediyor, şiddet uyguluyor ve mülklerini yakıp yıkıyordu.
