İSKELE YARI MARATONU’NDA SPOR VE DAYANIŞMA BULUŞTU

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İskele Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen İskele Yarı Maratonu, yoğun katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi. “Her Adım Bir Gelecek” sloganıyla düzenlenen organizasyon, sporcuları ve vatandaşları bir araya getirirken, maratondan elde edilen kayıt gelirlerinin Ötüken Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu’nda hayata geçirilecek projelerde kullanılacağı açıklandı.

İskele Belediyesi Kapalı Pazar Yeri otoparkında start ve finiş alanının kurulduğu organizasyonda 21K Yarı Maraton, 10K, 3K Halk Koşusu ve 500 metre Çocuk Koşusu olmak üzere dört farklı kategoride yarışlar düzenlendi.

Etkinliğe İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, eşi Özlem Sadıkoğlu, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Maraton boyunca İskele Belediyesi sağlık birimi, zabıta ekipleri ve İskele Polis Müdürlüğü görev yaparken, ambulans da hazır bulunduruldu.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, organizasyonun yalnızca bir spor etkinliği olmadığını belirterek, “Bugün burada sadece bir yarış başlatmıyoruz. Birlikte bir gelecek için adım atıyoruz.” dedi.

Sadıkoğlu, maratondan elde edilecek kayıt gelirlerinin Ötüken Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu için planlanan projelere katkı sağlayacağını açıkladı. Yaklaşık 1.200 metrekarelik alanda hayata geçirilmesi planlanan proje kapsamında engelsiz kapalı yüzme havuzu, iki eğitim sınıfı ile Engelsiz Yaşam ve Beceri Evi yapılması hedefleniyor.

KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı da İskele Yarı Maratonu’nun önümüzdeki yıllarda büyüyerek devam edeceğine inandığını belirtti. Farklı ülkelerden sporcuların organizasyonda yer almasının önemine dikkat çeken Sakallı, maratonun KKTC’nin uluslararası alanda tanıtılması ve spor alanındaki ambargoların aşılması açısından önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Fizyoterapistler Derneği de organizasyonda sporculara ve vatandaşlara destek verdi. Dernek üyeleri yarış öncesinde ısınma çalışmalarına katkı sağladı.

Yarışların ardından dereceye giren sporculara kupa, madalya ve para ödülleri takdim edildi. Slovenya’da düzenlenen U18 Balkan Atletizm Şampiyonası’nda 800 metrede gümüş madalya kazanan Ada Kafa da ödül törenine katılarak dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.

21K erkekler genel klasmanında Yunus Emre Akkuş birinci olurken, kadınlarda Hasibe Demir ilk sırayı aldı. 10K erkekler genel klasmanında İbrahim Karateker, kadınlarda ise Daria Dubenets birinciliği elde etti.

3K Halk Koşusu kadınlarda Kristina Temurian, erkeklerde İltan Yalçın ilk sırada yer aldı. 500 metre çocuk koşusunu ise Görkem İnce birinci tamamladı.

Organizasyonda iletişim sponsorluğunu Telsim üstlenirken, çok sayıda gönüllü ve görevli de etkinliğe katkı sağladı. İlk kez düzenlenen İskele Yarı Maratonu, sporun birleştirici gücünü sosyal sorumlulukla buluştururken, Ötüken Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu öğrencileri için hayata geçirilecek projelere de destek sağlamayı hedefledi.

İSKELE YARI MARATONU’NDA SPOR VE DAYANIŞMA BULUŞTU
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter