Tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk iş insanı Asil Nadir, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor…
83 yaşında yaşamını yitiren Asil Nadir için Lefkoşa’da Nadir Şirketler Grubu binası önünde (eski Kıbrıs Gazetesi binası) tören düzenlendi.
Törene; Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Ziya Öztürkler, Başbakan Ünal Üstel, bakanlar, milletvekilleri, Nadir’in ailesi ve sevenleri katıldı.
Törene ailesi, sevenleri, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Başbakan Ünal Üstel, bakanlar ve bürokratlar katıldı.
Nur Nadir: Gözün arkada kalmasın…
Törende konuşan Asil Nadir’in eşi Nur Nadir, “Ruhlar mezarlarına girene kadar yanımızda olur ve söylediklerimizi duyarlarmış. Bunları da duyduğuna inanıyorum. Vatan olma mücadelesi için verdiği yolculukta yargılanırken birlikteydik, hapishanede bunun için bedel öderken de birlikteydik, hastanede son yolculuğuna uğurlarken de birlikteydik. Umarım başka bir dünyada sevdiklerine berabersin Asil…” ifadelerini kullandı.
Nadir, “Seni hayal kırıklığına uğratmayacak iki yavrunla bıraktığın mücadelene devam edeceğiz. Gözün arkada kalmasın” dedi.
Tatar: Asil Nadir’in adı yaşatılacaktır
Törende konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise, “KKTC için yaptıkları, KKTC’yi dünyada bir marka haline getirmek için yaptıkları ortada. Ancak çok büyük haksızlıklara uğramış bir kişidir. Güney Kıbrıs her zaman önüne geçmiştir. Borsa da hisselerini düşürmeye kadar gitmişlerdir, batmasını sağlamışlardır. Saldırılarla çökertildiğini BM yetkililerine de anlattım. Asil Nadir’in adı yaşatılacaktır. Bu mücadelenizde asla yalnız kalmayacaksınız. Yattığı yer nur, mekanı cennet olsun…” ifadelerini kullandı.
Törenin ardından Asil Nadir’in naaşı, saat 12.00’de Suat Günsel Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip, Lefkoşa Kabristanlığındaki aile mezarlığında toprağa verilecek.
KIBRIS GAZETESİ