FİLO JET FACİASINDA ARAMALAR SÜRÜYOR: 15 CAN KAYBI, 13 KAYIP

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Girne açıklarında 30 Ağustos’ta batan Filo Jet isimli geminin ardından kaybolan 13 kişiyi bulmak için başlatılan arama çalışmaları 26’ncı günde devam ediyor.

Kayıp yakınlarının limandaki bekleyişi sürerken, denizin derin noktalarında yürütülen çalışmalarda teknik ekipmanlarla donatılan Optimus Prime isimli gemi görev yapıyor.

13 KİŞİ HÂLÂ KAYIP

Başbakan Ünal Üstel, 19 Eylül’de yaptığı açıklamada kayıp olarak aranan bir kişinin daha naaşına ulaşıldığını duyurmuştu.

Son gelişmeyle birlikte faciada hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükselirken, kayıp olarak arananların sayısı 13’e düştü.

9 ZANLI HAKKINDA SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Faciaya ilişkin adli soruşturma da devam ediyor.

Soruşturma kapsamında tutuklanan 9 zanlı hakkında 7 gün daha tutukluluk emri verilirken, polis mahkemede 300’ün üzerinde ifade alındığını açıkladı.

Haklarında yakalama emri bulunan 5 kişinin ise arandığı belirtildi.

KARA KUTUYA HENÜZ ULAŞILAMADI

Geminin batış nedeninin belirlenmesinde kritik öneme sahip olan ve “kara kutu” olarak bilinen seyir veri kayıt cihazı henüz bulunamadı.

Cihazın bulunmasının, facianın meydana geliş sürecinin aydınlatılması ve soruşturmanın ilerlemesi açısından önemli olduğu belirtiliyor.

FİLO JET FACİASINDA ARAMALAR SÜRÜYOR: 15 CAN KAYBI, 13 KAYIP
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter