Loading...
2025-21
22:00
logoTottenham
-
logoMan. United
-
2025-21
22:00
logoTottenham
-
logoMan. United
-
2025-21
21:00
logoMetz
-
logoReims
-
  1. Haberler
  2. Genel
  3. ERHAN ARIKLI: ŞARTLAR OLGUNLAŞTIĞINDA KKTC TANINACAK

ERHAN ARIKLI: ŞARTLAR OLGUNLAŞTIĞINDA KKTC TANINACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, “dost ve kardeş” Türki Cumhuriyetlerin hem Semerkant Bildirisi’ne imza atmalarının hem de Güney Kıbrıs’ta elçilik açmalarının üzücü olduğunu kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC’de “çok ciddi bilgi kirliliği ve yanlışların” olduğunu dile getiren Arıklı, Güney Kıbrıs’ta elçilik açarak temas kuruduklarını, bunun üzücü olduğunu fakat Türki Cumhuriyetlerinin kendi içlerinde yaşadıkları sıkıntıları da bilmeden yorum yapmanın yanlış olduğunu belirtti.

Türk Cumhuriyetlerinin stratejik açıdan uluslararası arenada sığınacakları bir yere ihtiyaç duyduklarını ifade eden Arıklı, bu ülkelerin uzun süre direndiğini fakat Çin’in, tarihi İpek Yolunu canlandırmak istemesi üzerine Türk Cumhuriyetlerinden ciddi tavizler koparacağının görüldüğünü söyledi.

Arıklı, 12 milyar dolarlık İpek Yolu ticaretinin önemine işaret ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin de bunun farkında olduğunu kaydetti.

AB’nin Türk Cumhuriyetlerine baskı yaptığını söyleyen ve Kırgızistan’a yapılan baskılara değinen Arıklı, AB’ye tepki göstermek varken Türk Cumhuriyetlerine saldırmanın doğru olmadığını kaydetti.

Şartlar olgunlaştığında KKTC’nin de tanınacağını dile getiren Arıklı, şartların olgunlaşmasına fırsat verilmesi gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ERHAN ARIKLI: ŞARTLAR OLGUNLAŞTIĞINDA KKTC TANINACAK
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir