Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), 16 Eylül’de dağıtılan İstişare ve Eşgüdüm Komisyonu toplantı gündeminde “münhal taleplerinin görüşülmesi” ve “Uluslararası Tanıtım Ofisi’ne bir istihdam talebi” maddelerinin yer aldığını belirterek, maddelerin kim tarafından ve hangi gerekçe ile gündeme konulduğunu sordu.
DAÜ-SEN tarafından bugün yayımlanan basın açıklamasında, 16 Eylül 2026 tarihinde saat 19.11’de, İstişare ve Eşgüdüm Komisyonu’nun 17 Eylül toplantısı için gündemin dağıtıldığı ifade edildi.
Açıklamada, toplantı gündeminin “Münhal taleplerinin görüşülmesi”, “Kıdemli ve seçkin akademik personel” ve “Uluslararası tanıtım ofisine bir istihdam talebi” olmak üzere üç maddeden oluştuğu kaydedildi.
İstişare ve Eşgüdüm Komisyonu Başkanı’nın toplantı çağrısını yaptığını ve gündemi belirlediğini belirten DAÜ-SEN, sendikanın açıklamasının ardından 20 Eylül 2026 tarihinde saat 16.53’te, 22 Eylül toplantısı için yeni bir gündem dağıtıldığını ifade etti.
Yeni gündemde yalnızca “Kıdemli ve Seçkin Akademik Personel Konusunun Görüşülmesi” maddesinin yer aldığını belirten DAÜ-SEN, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na çeşitli sorular yöneltti.
“BU İKİ MADDE NEDEN İLK GÜNDEMDE YER ALMAKTADIR”
DAÜ-SEN, açıklamasında Bakan Çavuşoğlu’na, ilk gündemde yer alan “Münhal taleplerinin görüşülmesi” ve “Uluslararası tanıtım ofisine bir istihdam talebi” maddelerinin kim tarafından ve hangi gerekçeyle gündeme konulduğunu sordu.
“Madem herhangi bir münhal veya istihdam talebi yoktur, bu iki madde neden ilk gündemde yer almaktadır ve neden daha sonra gündemden çıkarılmıştır?” diye soran DAÜ-SEN, VYK Başkanı Şemi Bora’nın söz konusu gündem maddelerine itiraz etmiş olduğu bilgisinin Bakan’ın bilgisi dahilinde olup olmadığını da sordu.
DAÜ-SEN, iki gündem maddesinin açık ve net bir şekilde resmi olarak paylaşılmış olduğunu belirterek, Bakan Çavuşoğlu’nun sendikanın iddialarını “gerçek dışı” olarak nitelemesini de eleştirdi.
Açıklamada, “Bu iki gündem açık ve net bir şekilde resmi olarak paylaşılmışken Bakanın DAÜ-SEN’in iddialarını gerçek dışı olarak niteleyebilmesini kamuoyu nasıl yorumlamalıdır?” ifadelerine yer verildi.











