Venezuela’nın başkenti Karakas’ta arka arkaya patlama sesleri duyuldu. Bölgede en az 7 patlamanın meydana geldiği aktarılırken, kentin güneyinde elektrik kesintisi yaşandığı bildirildi.
DONALD TRUMP: MADURO VE EŞİ YAKALANDI; SON DERECE BAŞARILI BİR OPERASYONDU
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun yakalanmasına yönelik operasyonun “son derece başarılı” olduğunu açıkladı. New York Times’a konuşan Trump, operasyonun iyi bir planlama ve sahadaki askeri unsurlar sayesinde başarıya ulaştığını savundu. Trump, operasyonla ilgili ayrıntıları Mar-a-Lago’da düzenleyeceği basın toplantısında paylaşacağını belirtti.
CBS News’e konuşan ABD’li yetkililer, Maduro’nun yakalanmasına yönelik operasyonun ABD ordusunun seçkin birliklerinden Delta Force tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü. Trump, Maduro ve eşinin yakalanarak ülke dışına çıkarıldığını da duyurdu.
ABD: MADURO SONUNDA SUÇLARININ CEZASINI ÇEKECEK
Cumhuriyetçi ABD Senatörü Mike Lee, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun kendisine, Maduro’nun ABD güçleri tarafından tutuklandığını ve cezai suçlamalarla ABD’de yargılanacağını söylediğini aktardı. Lee, Rubio’nun, Maduro’nun ABD gözetiminde olması nedeniyle Venezuela’da yeni bir askeri adım beklemediğini ifade ettiğini kaydetti.
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı da yaptığı açıklamada, “Maduro sonunda suçlarının cezasını çekecek” ifadelerini kullandı.
VENEZUELA: MADURO VE EŞİNİN NEREDE OLDUĞUNA DAİR BİLGİYE SAHİP DEĞİLİZ; YAŞADIKLARINA DAİR KANIT İSTİYORUZ
Venezuela hükümeti ise ABD’nin açıklamalarına tepki göstererek, Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşinin hayatta olduğuna dair kanıt talep etti. Caracas yönetimi, Maduro ve eşinin nerede olduğuna dair bilgiye sahip olmadıklarını duyurdu.
Venezuela hükümeti daha önce yaptığı açıklamada, ülkedeki saldırılardan ABD’yi sorumlu tutmuş ve Maduro’nun ülke genelinde “dış müdahaleden kaynaklanan olağanüstü durum” ilan eden kararnameyi imzaladığını bildirmişti.
