1. Haberler
  2. Genel
  3. BEROVA:“BÜTÇE AÇIĞINI KAPATMAK İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ”

BEROVA:“BÜTÇE AÇIĞINI KAPATMAK İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maliye Bakanı Özdemir Berova, Şahiner’i yanıtladığı konuşmasında, yeni meclis binasında ilk konuşmasını yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

İstatistik Kurumu’nun hesaplama yönteminin 2014 yılındaki hane halkı anketinden bugüne geldiğini kaydeden Berova, bunun istatiksel açıdan uygun olmadığının saptandığını ve gelecek hafta yeni hane halkı anketi yapılması için gerekenin yapılacağını belirtti.

Muhalefetin sürekli olarak Maliyenin durumu üzerinden yorumlar yaptığını, maaşların ödenemeyeceği noktasında spekülasyonlar yarattığını ifade eden Berova, ne hükümetin, ne de partinin fıtratında maaşları ödeyememe konusu olduğunu vurguladı. Berova, ana muhalefet döneminde ise böyle bir durumun yaşandığını kaydetti.

Bir borçlanma ihtiyacı olduğunu ancak bütçeyi, yasanın verdiği limitler içerisinde kullandıklarını ve kullanmaya devam edeceklerini söyleyen Berova, “Bütçe açığını kapatmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Türkiye için yılsonu enflasyon beklentisinin yüzde 30 olarak açıklandığına dikkati çeken Berova, “Bizdeki enflasyon oranının da öngörülenin yani yüzde 35’in üzerinde olacağını düşünmüyoruz” dedi.

Berova, “Evet, zor bir yıl geçireceğiz ama kamu maliyesi gerekli yükümlülüklerini son üç yıldır aksatmadan yapıyor” diye konuştu.

Maliye Bakanı Berova, Şahiner’in yerinden söz alarak sorduğu soruyu yanıtında, geçen hafta çok yoğun bir hafta yaşadıklarını hatırlatarak, önümüzdeki beş gün içerisinde kesin hesapları çıkarıp, yayınlayacaklarını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BEROVA:“BÜTÇE AÇIĞINI KAPATMAK İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir