1. Haberler
  2. Genel
  3. BAŞKAN HARMANCI’DAN FEDERAL ÇÖZÜM ÇAĞRISI: “KÖPRÜ KURALIM, DUVAR DEĞİL”

BAŞKAN HARMANCI’DAN FEDERAL ÇÖZÜM ÇAĞRISI: “KÖPRÜ KURALIM, DUVAR DEĞİL”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Kıbrıs’ta son dönemde yaşanan gelişmelere sert tepki gösterdi. Harmancı, adanın her iki tarafında da akıl almaz açıklamalar ve vicdana sığmayan uygulamaların hayata geçirildiğini belirterek, çözüm yolunun federal bir yapıdan geçtiğini vurguladı.

“Bir milletvekili çıkıp kapıların kapatılmasından söz edebiliyor” diyen Harmancı, bu tür söylemlerin yol açabileceği toplumsal travmalara dikkat çekti. Mülkiyet tartışmalarının bireyleri hedef haline getirdiğini, karma evliliklerden doğan çocuklara vatandaşlık verilmediğini ve Schengen süreciyle Yeşil Hat’ın giderek sert bir sınıra dönüşme tehlikesi taşıdığını ifade etti.

“Çıkış Yolu Net: Federal Bir Çözüm”

Harmancı, adadaki çözümsüzlüğün en büyük zararını Kıbrıslı Türklerin gördüğünü belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar olarak eşit iki halkız. Bunu 1960’ta birlikte kurduğumuz Kıbrıs Cumhuriyeti ile ispatladık. Kapıları kapatmak yerine, müzakere masasına geri dönelim.”

Karma evliliklerden doğan çocukların vatandaşlık hakkının bir insanlık meselesi olduğunu vurgulayan Harmancı, Schengen süreciyle birlikte Yeşil Hat boyunca askeri gerginliğin tırmanacağı uyarısında bulundu.
“Yeşil Hat’ı duvar yapmak yerine köprü haline getirelim”, diyen Harmancı, aklıselim ve diplomasi vurgusu yaptı.

“Masadan Kaçan Değil, Israrla Barışa Çağıran Taraf Olalım”

Açıklamasının sonunda Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Kıbrıslı Türklerin de kurucu ortağı olduğunu hatırlatan Harmancı, uluslararası kamuoyu önünde meşru bir hak mücadelesi yürütülmesi gerektiğini söyledi.
“Siyaseten, hukuken, ekonomik ve sosyal anlamda hiçbir karşılığı olmayan sözde çözüm önerileriyle dünyaya yeterince alay konusu olduk. Masadan kaçan değil, adil barışa ısrarla çağıran taraf olmalıyız.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BAŞKAN HARMANCI’DAN FEDERAL ÇÖZÜM ÇAĞRISI: “KÖPRÜ KURALIM, DUVAR DEĞİL”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir