1. Haberler
  2. Genel
  3. DEMOKRAT PARTİ’DEN BAŞBAKAN ÜSTEL’E DESTEK

DEMOKRAT PARTİ’DEN BAŞBAKAN ÜSTEL’E DESTEK

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri ve Girne Milletvekili Serhat Akpınar, muhalefetin erken seçim çağrılarına ilişkin yaptığı açıklamada, bu konunun hükümet ortaklarının ortak iradesiyle ele alınması gerektiğini vurgulayarak Başbakan Ünal Üstel’e destek verdi.

Demokrat Parti, hükümetin göreve gelmesinin ardından özellikle yeni yıl dönemlerinde muhalefet partileri ve bazı milletvekilleri tarafından sıkça gündeme getirilen erken seçim çağrılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, küresel ölçekte yaşanan ekonomik ve siyasal dalgalanmaların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerinin bir gerçeklik olarak kabul edildiği belirtilirken, bu zorlu süreçte farklı siyasi değerlendirmelerin yapılmasının anlayışla karşılandığı ifade edildi.

Ancak erken seçim kararının günlük siyasi polemiklerin ötesinde anayasal bir sorumluluk olduğu vurgulanan açıklamada, bu sürecin hükümet ortakları arasında yapılacak istişareler sonucunda şekilleneceği kaydedildi. DP, Başbakan Ünal Üstel’in Meclis Kurulu’nda kamuoyuna yansıyan açıklamalarında da bu iradeyi açıkça ortaya koyduğuna dikkat çekti.
2026 yılının küresel ekonomik belirsizlikler ve bölgesel riskler nedeniyle son derece zorlu bir yıl olmasının öngörüldüğü ifade edilen açıklamada, kısa vadeli siyasi tartışmalar yerine halkın geleceğini, ekonomik istikrarı ve toplumsal refahı koruyacak sorumlu adımların öncelik taşıdığı belirtildi.

Demokrat Parti, hükümetin bu süreci doğru zamanda ve doğru yöntemlerle, halkın yararını esas alan bir anlayışla yöneteceğine olan inancının tam olduğunu vurguladı. Açıklamada, istikrarı, güveni ve ortak aklı önceleyen bir siyaset anlayışıyla yola kararlılıkla devam edileceği kamuoyuna saygıyla duyuruldu.

Öte yandan DP, açıklamalarının “erken seçim istemiyoruz” şeklinde yorumlanmaması gerektiğini belirterek, erken seçimin yalnızca muhalefetin talebi doğrultusunda bir öncelik olmayacağının altını çizdi.

Açıklama, DP Genel Sekreteri ve Girne Milletvekili Serhat Akpınar imzasıyla yayımlandı.

DEMOKRAT PARTİ’DEN BAŞBAKAN ÜSTEL’E DESTEK
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter