1. Haberler
  2. Genel
  3. 2025 YILINA DAMGA VURAN SİYASİ DEVRİM: CTP’DE SILA USAR İNCİRLİ DÖNEMİ BAŞLADI

2025 YILINA DAMGA VURAN SİYASİ DEVRİM: CTP’DE SILA USAR İNCİRLİ DÖNEMİ BAŞLADI

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

​Kıbrıs’ın kuzeyinin siyaset tarihi, 2025 yılını büyük bir dönüşümün yılı olarak kaydetti. Tufan Erhürman’ın 19 Ekim’de Cumhurbaşkanı seçilerek partideki görevinden ayrılmasının ardından, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) kendi tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 2025 yılının en dikkat çeken siyasi liderlik değişimine imza attı.

​2025 kurultayında tarihi sonuç: İlk kadın Genel Başkan

​30 Kasım 2024’te gerçekleşen ve yankıları 2025 boyunca süren 30. Olağanüstü Kurultay, CTP için sadece bir lider değişimi değil, bir anlayış devrimi oldu. Üç güçlü adayın yarıştığı seçimde, oyların yüzde 52,6’sını alan Sıla Usar İncirli; Erkut Şahali ve Asım Akansoy’u geride bırakarak genel başkanlık koltuğuna oturdu. Bu sonuçla İncirli, CTP’nin yarım asrı aşan tarihinde ilk kadın genel başkan olarak 2025 yılına adını altın harflerle yazdırdı.

​Siyasetin yeni yüzü ve değişim rüzgarları

​2025 yılında göreve gelişiyle birlikte siyasetin dilini ve önceliklerini değiştiren Sıla Usar İncirli, kurultay kürsüsünden verdiği mesajlarla yeni dönemin ipuçlarını verdi. İncirli’nin seçilmesi, sadece parti içinde değil, ülke genelinde “siyasetin renginin değiştiği” şeklinde yorumlandı.

2025 YILINA DAMGA VURAN SİYASİ DEVRİM: CTP’DE SILA USAR İNCİRLİ DÖNEMİ BAŞLADI
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter