1. Haberler
  2. Türkiye
  3. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı KKTC’de Törenlerle Kutlanacak

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı KKTC’de Törenlerle Kutlanacak

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, yarın Gazimağusa ve Girne’de düzenlenecek resmi törenlerle kutlanacak.

Gazimağusa Kaymakamlığı’ndan alınan bilgiye göre, ilçedeki tören saat 09.30’da Zafer Anıtı önünde gerçekleştirilecek. Protokol sırasına göre anıta çelenk sunulmasıyla başlayacak tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayla devam edecek.

Girne’deki kutlamalar ise Girne Kordonboyu’nda bulunan Atatürk Büstü önünde saat 09.00’da başlayacak. Büste çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapılacak ve şiir okunacak.

TCG Karadeniz Ereğli ve TCG Tufan Gemileri Ziyarete Açılıyor

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı muharip unsurlarından TCG Karadeniz Ereğli Karakol Gemisi ve TCG Tufan Hücumbotu KKTC limanlarına ziyaret gerçekleştirecek.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, askeri gemiler belirtilen limanlarda halkın ziyaretine açılacak

  • TCG Karadeniz Ereğli Karakol Gemisi Girne Turizm Limanı’nda,
  • TCG Tufan Hücumbotu Gazimağusa Ticari Limanı’nda ziyaret edilebilecek.

Her iki gemi de 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, 1926 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen ve Türkiye karasularında yük ile yolcu taşıma hakkını yalnızca Türk gemilerine ve denizcilerine tanıyan kanunun yürürlüğe girmesinin yıl dönümü olarak her yıl KKTC’de de törenlerle kutlanıyor.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı KKTC’de Törenlerle Kutlanacak
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter