1. Haberler
  2. Dünya
  3. PRENS SALMAN VE TRUMP BULUŞACAK: SUUDİ ARABİSTAN, GAZZE’DE ‘RİVİERA’ FİKRİNE AÇIK, AMA ŞARTI VAR!

PRENS SALMAN VE TRUMP BULUŞACAK: SUUDİ ARABİSTAN, GAZZE’DE ‘RİVİERA’ FİKRİNE AÇIK, AMA ŞARTI VAR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üst düzey bir Suudi diplomantın yaptığı açıklamaya göre Suudi Arabistan, Gazze’de bir riviera fikrini memnuniyetle karşılayacağını ancak bunu kritik bir şarta bağladı. Birleşik Krallık büyükelçisi aynı zamanda Prens Salman ve Trump buluşması olacağını duyurarak ikilinin sık sık görüştüğünü söyleyip detay verdi.

Prens Salman ve Trump buluşacak: Suudi Arabistan, Gazzede riviera fikrine açık, ama şartı var

Suudi Arabistan’ın Birleşik Krallık Büyükelçisi Prens Halid bin Bandar, ABD Başkanı Donald Trump’ın diğer Gazze Rivierası sözleriyle ilgili Londra’da LBC’ye verdiği röportajda “Suudi hükümetinin tutumu, Gazze’de bir riviera fikrini memnuniyetle karşılayacağı yönünde. Bunun harika bir şey olacağını düşünüyorum,” dedi ve ekledi:

“Ama bunu Filistin halkını yerinden ederek yapmayacağız, hele ki onları Suudi Arabistan’a taşımak gibi bir düşüncemiz asla yok; onlar da taşınmak istemiyoruz. Biliyorsunuz, burası onların toprağı, onların vatanı. Onlara elimizden gelen en iyi desteği orada sağlamalıyız ve Amerika’nın da sahadaki durumlarını iyileştirme çabalarını memnuniyetle karşılarız” dedi.

  • Trump’ın Riviera sözleri: Trump, Gazzelilerin Gazze Şeridi’ni terk etmek istememesi durumunda nasıl çıkarılacakları hakkında bir bilgi paylaşmadığı skandal açıklamalar sırasında bir muhabirin “Buna Filistinliler de dahil mi” sorusunu ise “Şirin olmak istemiyorum. Ukala olmak istemiyorum. Ama burası Orta Doğu’nun Riviera’sı olabilir” yanıtını vermişti. Riviera ‘popüler sahil şeridi’ anlamına geliyor ve dünyanın birçok yerinde popüler plaj lokasyonlarına riviera deniyor.

 

Prens Salman ve Trump buluşacak: Suudi Arabistan, Gazzede riviera fikrine açık, ama şartı var
Suudi Arabistan’ın Birleşik Krallık Büyükelçisi Prens Bandar LBC’ye röportaj verdi.

‘BİZ MİSAFİRPERVER BİR ÜLKEYİZ’

Suudi Arabistan’ın Filistinliler için geçici bir yerleşim sağlayıp sağlamayacağı sorulduğunda, Prens Halid bunun Filistinlilerin vereceği bir karar olduğunu söyledi. “Biliyorsunuz, biz insanları kabul etmekten mutluluk duyan ve misafirperver bir ülkeyiz. Eğer Suudi Arabistan’a gelmek isterlerse, tabii ki hoş karşılanırlar, ancak onların ayrılmak isteyeceklerini sanmıyorum,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
PRENS SALMAN VE TRUMP BULUŞACAK: SUUDİ ARABİSTAN, GAZZE’DE ‘RİVİERA’ FİKRİNE AÇIK, AMA ŞARTI VAR!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir