Loading...
2025-05
20:00
logoGalatasaray
-
logoSamsunspor
-
2025-05
23:00
logoHull City
-
logoMiddlesbrough
-
2025-05
22:30
logoMainz
-
logoM'gladbach
-
2025-05
23:00
logoReal Oviedo
-
logoMallorca
-
2025-05
21:00
logoBrest
-
logoMonaco
-
2025-05
23:00
logoLille
-
logoMarsilya
-
2025-05
22:00
logoExcelsior
-
logoGroningen
-
  1. Haberler
  2. Kıbrıs
  3. KAMUDA YETKİLİ 5 SENDİKADAN HÜKÜMETE: 5 ARALIK’TA MALİYE BAKANLIĞI’NDA PROTESTOYA BAŞLANACAK

KAMUDA YETKİLİ 5 SENDİKADAN HÜKÜMETE: 5 ARALIK’TA MALİYE BAKANLIĞI’NDA PROTESTOYA BAŞLANACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAMUSEN, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS ve KAMU-İŞ, UBP-DP-YDP hükümetinin ekonomik ve sosyal haklarla ilgili önerilerini dikkate almamasına sert tepki gösterdi. KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel, yazılı açıklamasında çalışanların kayıplarının giderilmediğini, hayat pahalılığı ve vergi adaletsizliği gibi konuların göz ardı edildiğini belirterek 5 Aralık Cuma günü Maliye Bakanlığı önünde protesto başlatacaklarını açıkladı.

Kamuda yetkili beş sendika (KAMUSEN, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, KAMU-İŞ), hükümetin ekonomik ve sosyal haklarla ilgili önerilerini dikkate almamasına sert tepki gösterdi. KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel, yazılı açıklamasında, UBP-DP-YDP hükümetinin çalışanlarla adeta dalga geçtiğini vurguladı.

Gökçebel açıklamasında, hükümetle her yıl yasaya göre yapılması gereken toplu görüşmelerin önemine dikkat çekti. Maliye Bakanlığı ile yürütülen süreçte, 2008 sonrası çalışmaya başlayan kamu görevlilerinin sorunları, eşel mobilin 2 aydan 6 aya çıkarılması, HP hesaplamalarının güncellenmesi, vergi matrahlarının adalet esasına göre düzenlenmesi ve enflasyonun, TL’nin değer kaybının etkileri gibi konuların ele alındığını belirtti.

“Önerilerimizin Maliye Bakanlığınca değerlendirilip Hükümete götürüleceği ve kısa sürede tarafımıza cevap verileceği söylenmişti. Ne var ki, 27 Kasım 2025’te UBP-DP-YDP adına gelen yazılı cevap, çalışanlarla adeta dalga geçme niteliği taşımaktadır. Vergi adaletsizliği, 2008-2011 sonrası kayıplar, hayat pahalılığı ve kadınların doğum izni konularında hiçbir düzenleme yapılmayacağı açıkça bildirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Gökçebel, ülkenin yolsuzluk, usulsüzlük, kaçakçılık, torpil ve rüşvetle anılmasına, çalışanların yoksulluğa ve açlığa itilmesine neden olan hükümet tutumunu kabul edilemez bulduklarını belirtti.

Kamu sendikaları, bu tutuma karşı 5 Aralık Cuma günü saat 10.00’da Maliye Bakanlığı önünde protesto başlatacaklarını duyurdu. Gökçebel, “Çalışma barışı adına hükümete çağrımız açıktır: Ya bu tutumunuzu gözden geçirin ya da istifa edip ülkenin önünü açın” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KAMUDA YETKİLİ 5 SENDİKADAN HÜKÜMETE: 5 ARALIK’TA MALİYE BAKANLIĞI’NDA PROTESTOYA BAŞLANACAK
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir