Loading...
2025-30
22:00
logoBarcelona
-
logoInter
-
  1. Haberler
  2. Kıbrıs
  3. İşadamı Bulut Akacan toplumda özlenen hasletlere gönderme yaptı

İşadamı Bulut Akacan toplumda özlenen hasletlere gönderme yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayatta en önemli şey empati yapmaktır. Bizim siyasilerimizin en büyük eksikliği budur. Biz çocukken babamız polis memuruydu, annemizse ev hanımı. Ama gül gibi geçinip giderdik. Bu yeni dünya düzeninde bu imkansız. Herkes hatırlar eminim; bizim zamanımızda özel okul yoktu, okula yürüyerek giderdik. Bakıcımız anneannemizdi. Digitürk, d-smart, netflix, disneyplus, videoprime, youtube prime, cep telefonu, tablet yoktu. İki haftada bir güzelyurtta şah restaurant vardı döner yemeye götürürdü bizi babamız. Oyuncağımız bir oklavıydı elimizde tuttuğumuzda kılıç, bacak arasına aldığımızda atımızdı. Mahallede kokulu yemek pişti mi bize kesin bir tabak gelirdi, o tabakda boş asla geri gitmezdi, bahçede tavuklarımız ve organik zebzelerimiz vardı. Mahallede yaşayan biri yada onun akrabası dahi öldüğünde bir hafta televizyon açamazdık, annem izin vermezdi. Babamın memur maaşı ilede gül gibi geçinirdik. Ben Amerikada okudum, kız kardeşimde çocuk doktor oldu. Komşularımızda bizim gibi yaşayıp çocuklarını çok iyi yerlerde okuttular. Sevgi saygı komşuluk ilişkilerimiz harikaydı.

Peki bugüne gelelim. Özel okullar ateş pahası ve halkın yarısı çocuğunu özel okula götürür. Ya servis parası öder yada kendi özel araçlarıyla götürür. İnsanların yarısında netflix, digitürk, disneyplus gibi aylık abonmanlar var. Dört kişilik ailede 4 cep telefonu ve abonelikleri var. Hergün en az bir kere dışarda yemek yerler. Yurt dışı seyahatleri de var. Elektirik paraları var. Süper lüx havuzlu vilları var. Son model arabada var. En az iki tane. Meyhane kültürü var, çok lüx restaurantlar var.

İşte yeni dünya düzeninde insanlar arasındaki gelir dağılımı çok farklılaştı. Asıl mesele ve sıkıntı budur. Şimdi görüyorum insanlar şöyle eleştiri yapar adam maaşının iki katı çocuğuna telefon alırmış. Yahu biz alabiliyorsak, hemde gelirimizin çok düşük bir miktarı ile alabiliyorsak o adam niye alamasın. Neden o da bu dünyaya bir kez gelmiş ve herşeyden mahrum yaşasın. Bu adaletsizlik neden. İnsanlar arasındaki bu fark neden? Aslında ben bir işadamıyım gelir düzeyimde iyi en son ses çıkarması gereken benim. Ama bu adaletsizliğe son verilmeli bence. Bunun çözüm yolları var. Bizim insanımız böyle yaşamayı hak etmez. Bizim Kıbrıslı Türk insanımız akıllıdır, kültürlüdür, çalışkandır, temiz kalblidir. Sadece bu eşitsizlik bozar insanımızı. Ve isyan edenlerde isyanında haklıdır. Herkes para kazanma yetisine sahip olmayabilir. Ama herkes refah ve huzur içinde yaşama hakkına sahip olmalıdır. İşte bu yüzdendir ki sosyal devlet anlayışı vardır. Bu tür olayları çözmesi için politikacılar ve siyasetçiler vardır. Onların işi bu olmalı.

Dubainin her bir metrekaresi kameralarla gözetlenir. O yüzden kapılar kilitli değil, hırsızlık yoktur, dünyanın bütün zenginleri burda yaşar paralarını nerden ve nasıl getirdikleri önemli değil ama dubainin içinde tek bir illegal iş yapamazlar. Herkesin refah düzeyi çok yüksek. Adamlarda mutluluk bakanlığı var yahu. Bizim gibi ufacık bir ülkede herkes milyoner olabilir. Herkes rahat yaşayabilir. Kavgayı bırakın. Dünyada sizden iyi ülkeleri örnek alın. Aklınız yetmezse akıl satın alın. Açın gözünüzü uyandırın canınızı. Vatanımız bir yaşayacağımız ömür bir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İşadamı Bulut Akacan toplumda özlenen hasletlere gönderme yaptı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir