Loading...
2025-17
13:00
logoAnkara Demir
-
logoK.Maraş İstiklal
-
2025-17
13:00
logoMardin 1969 Spor
-
logoG.Gebze Spor
-
2025-17
14:00
logoArnavutköy Bld.
-
logoAdanaspor
-
2025-17
14:00
logoYeni Mersin İY
-
logoIsparta 32 Spor
-
2025-17
13:00
logoErbaaspor
-
logoElazığspor
1
2025-17
14:00
logoİskenderunspor
-
logoAdana 01 FK
-
2025-17
15:00
logoBeykoz A.Ş.
-
logoBatman Petrolspor
-
2025-17
15:00
logoBucaspor 1928
-
logoAltınordu
-
2025-17
15:00
logoF. Karagümrük
-
logoİstanbulspor
-
2025-17
20:30
logoTrabzonspor
-
logoAlanyaspor
-
2025-17
18:00
logoÇ. Rizespor
-
logoGaziantep FK
-
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İNCİRLİ’NİN “İLAÇ KRİZİ” İÇİN ALTERNATİF ARAYIŞI ÜZERİNE DİNÇYÜREK: GEREKSİZ TARTIŞMAYA GEREK YOK

İNCİRLİ’NİN “İLAÇ KRİZİ” İÇİN ALTERNATİF ARAYIŞI ÜZERİNE DİNÇYÜREK: GEREKSİZ TARTIŞMAYA GEREK YOK

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Cumhuriyet Meclisi’nde milletvekillerinin güncel konuşma istemlerine yer veriliyor.

SILA USAR İNCİRLİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa Milletvekili Sıla Usar İncirli de, “İlaç Krizi Nasıl Çözülür?” konulu güncel konuşma yaptı. İncirli, Cumhurbaşkanlığı seçiminde halkın en yüksek perdeden duyulduğunu ifade ederek, Kıbrıs Türk halkının ne kadar uzlaşıcı; değişim, özgür, bütünlük, demokrasi inancında, dinamik olabileceğini gösterdiğini, buna hükümetin de inanması, görmesi gerektiğini kaydetti.

Ülkede ilaç eksikliği olduğunu ancak dünya genelinde de bunun böyle olduğunu ifade eden İncirli, fakat ülkelerin vatandaşları için ilaca ulaşmak için farklı çözümler ürettiğini anlattı.

İncirli, KKTC’nin sadece Türkiye Cumhuriyeti’nden ilaç tedarik edebileceğini, ancak bunun avantajını kaybettiklerini belirterek, ilaç fiyatlarındaki zamlara işaret etti, ayrıca doğrudan ithal edilememe sıkıntısının da bunu yarattığını söyledi.

KKTC’nin Türkiye tarafından “yabancı ülke” statüsüne alınmasının, ilaç tedarikini aksattığını belirten İncirli, bu prosedürün nasıl ilaç krizi yarattığını anlattı.

İncirli, bu konuda Sağlık Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı’nın ne gibi adımlar attığını sorarak, açıklama beklediklerini söyledi.

İlaç Takip Sistemi ile ilgili bilgi de talep eden İncirli, yeşil reçete ile ilgili de açıklama istedi, denetim eksikliği olduğu için bu ilaçlara yaşamsal ihtiyacı olan insanların ulaşamadığını kaydetti.

İlaca ulaşımda alternatif yollara ihtiyaçları olduğunu, ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’nin statüsünü değiştirmesi gerektiğini ifade eden İncirli, yoksa halkın zarar göreceğini kaydetti.

HAKAN DİNÇYÜREK

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek de, Türkiye Cumhuriyeti’nin sağlık alanında ve ilaç tedarikinde her konuda olduğu gibi her zaman KKTC’ye yardım ettiğini, destek verdiğini ifade ederek, bu konuda gereksiz tartışmalar yaratmanın doğru olmadığını söyledi.

Dinçyürek, yeşil reçetelerle ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını, kontrolsüz reçete yazılmasını önlediklerini, Bakanlar Kurulunun kontrollerin daha sıkı yapılması için gerekli adımları attıklarını kaydetti.

Devlet olarak ihaleleri zamanında yaptıkları için ecza depolarında bir sıkıntılarının olmadığını, gerekli önlemleri aldıklarını, Türkiye’de de bir fiyat belirlenmesinin ardından bu sorunun ortadan kalkacağını anlatan Dinçyürek, ilaç konusunda doğru adımlar attıklarını, ‘alternatif yaratılsın’ derken piyasanın pahalılaştırılmaması için de gerekli önlemleri aldıklarını, Türkiye’de ilaç fiyatlarının Avrupa’dan ucuz olduğunu anlattı.

Dinçyürek, varsa özelde sıkıntı yaşayan ecza depolarına destek ve yardımcı olabileceklerini ifade ederek, ilaç konusunda Türkiye ile iş birliğinde olduklarını kaydetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İNCİRLİ’NİN “İLAÇ KRİZİ” İÇİN ALTERNATİF ARAYIŞI ÜZERİNE DİNÇYÜREK: GEREKSİZ TARTIŞMAYA GEREK YOK
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir