Şampiyonlar Ligi’ndeki kritik maçta AS Monaco, Galatasaray’ı 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın tek golünü 68. dakikada Folarin Balogun kaydetti. Bu sonuçla Monaco, grupta 9 puana yükselerek son iki maç öncesi avantaj sağladı. Monaco kalan maçlarında önce Real Madrid daha sonra Juventus ile karşı karşıya gelecek.
Maça kötü başlayan Monaco, özellikle İlkay Gündoğan (13’) ve Alper Yılmaz’ın (20’) kaçırdığı fırsatlarla tehlikeler atlattı.
Monaco’nun golcüsü Folarin Balogun maçın tek golünün sahibi olsa da önemli fırsatları değerlendiremedi. 22., 59. ve 62. dakikalarda kaçırdığı gollerle öne çıkan Balogun, 68. dakikada topu filelere gönderdi.
Uğurcan’ın oyundan çıkması her şeyi değiştirdi
Lequipe’in haberine göre Uğurcan Çakır, maçta yaptığı kurtarışlarla Galatasaray’ın gol yemesini engelledi. Ancak 67. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Yerine giren Günay Güvenç sadece 5 saniye sonra topu kalesinde gördü.
Özellikle Maghnes Akliouche’un iki şutunu (21’, 30’) kurtaran Çakır, Denis Zakaria’nın 50. dakikadaki penaltısını da mükemmel bir refleksle durdurmayı başardı.
Lefigaro’nun haberinde ise Monaco’nun galibiyetinde bireysel performanslardan ziyade takım oyununun etkili olduğu belirtildi. Gazeteye göre, Maghnes Akliouche ve Takumi Minamino Monaco’da öne çıkan oyunculardı.
Akliouche maç boyunca hem savunmada hem de hücumda çok etkiliydi. Orta alanda tehlikeli pasları dağıtan oyuncu, %87 pas isabeti ile takımın oyun kurucusu oldu. Hücumda da etkili olan Akliouche, 4 şut çekti, 2’si isabetliydi. 30. dakikada uzaktan çektiği şut köşe vuruşuna sebep olurken, 55. dakikada korner kazandırdı.
