Loading...
2025-16
13:00
logoMuş Spor
-
logoFethiyespor
-
2025-16
14:00
logoAliağa FK
-
logo68 Aksaray Bld
-
2025-16
15:00
logoSomaspor
-
logoBursaspor
-
2025-16
13:00
logoKastamonuspor
-
logoŞanlıurfaspor
-
2025-16
14:00
logoKepezspor A.Ş
-
logoBeyoğlu Y.Çarşı
-
2025-16
14:00
logoMuğlaspor
-
logoKaraman FK
-
2025-16
14:00
logoSincan Bld Ankaraspor
-
logoKaracabey Bld
-
2025-16
15:00
logoİnegölspor
-
logoAnkaragücü
-
2025-16
21:00
logoMısır
-
logoNijerya
-
2025-16
18:00
logoZambiya
-
logoDemokratik Kongo C.
-
  1. Haberler
  2. Genel
  3. BAYBARS, SEÇİM DÖNEMİ KAMU KAYNAKLARININ YÖNETİMİ, TABANCA İZİNLERİ VE EKSİKLİKLERİNİ ELEŞTİRDİ

BAYBARS, SEÇİM DÖNEMİ KAMU KAYNAKLARININ YÖNETİMİ, TABANCA İZİNLERİ VE EKSİKLİKLERİNİ ELEŞTİRDİ

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Meclisi’nde milletvekillerinin güncel konuşma istemlerine yer veriliyor.

Ayşegül Baybars

Gazimağusa Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars, “Seçim Öncesi Savrulan Kaynaklar Bozulan Kamu Düzeni” konulu güncel konuşma yaptı. Baybars, bir seçim dönemi geçirdiklerini ve seçim döneminde söylenenlerin, yapılanların geride bırakılamayacağını, halkın iradesinin “değişim” ile sandığa yansıdığını kaydetti.

Baybars, halkın, devlet düzenini bozan atamalar, istihdamlar, ihaleler, kamu kaynaklarının harcanması, dağıtılması gibi olaylara tepki gösterdiğini anlatarak, hükümeti eleştirdi. Kamu kaynaklarının önemine işaret eden Baybars, seçim öncesi kamu kaynaklarının toplum yararına değil, “yandaş” yararına kullanıldığını savunarak, buna “taşımacılık izinlerini” örnek gösterip, “durduruldu” denilen izinlerin akıbetinin ne olduğunu sordu.

Kırsal kesim arazileri ile ilgili dağıtılan hak sahipliği belgelerinin de “umut tacirliği” olduğunu ifade eden Baybars, bunların akıbeti ile ilgili bilgi istedi.

Baybars, ülke güvenliği ile ilgili yaşanan “tetikçi” tehlikeleri ile tabanca izinlerine de değinerek, ülkede, 600 tabanca izni verildiğini söyledi ve bunlarla ilgili de bilgilendirme yapılması gerektiğini kaydetti. Seçim öncesi verilen ve mahkeme kararıyla durdurulan tasdik memurluğu görevlerini de sorgulayan Baybars, bilgi istedi.

Ülkeye tarihi geçmiş baharatların getirilmesinin de denetim sıkıntısından kaynaklandığını ifade eden Baybars, ülkeye, tırlar içinde kaçak para, insan, tetikçi, suçlu geldiğini, ancak halkın artık bunlara izin vermeyeceğini ve hesap verme zamanının geldiğini söyledi.

HAKAN DİNÇYÜREK

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek de, konularla ilgili bakanlara bilgi vereceğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BAYBARS, SEÇİM DÖNEMİ KAMU KAYNAKLARININ YÖNETİMİ, TABANCA İZİNLERİ VE EKSİKLİKLERİNİ ELEŞTİRDİ
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir