1. Haberler
  2. Dünya
  3. Arnavutluk’ta 4 Milyar Dolarlık Turizm Projesine Karşı Protestolar 10. Gününde

Arnavutluk’ta 4 Milyar Dolarlık Turizm Projesine Karşı Protestolar 10. Gününde

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da, Avlonya kentindeki Zvernec bölgesinde yapılması planlanan turizm projesine karşı düzenlenen gösteriler 10’uncu gününde de devam ediyor. Başkentte, “Arnavutluk satılık değildir” sloganıyla gerçekleştirilen protestolara binlerce vatandaş katıldı.

Tiran’daki İskender Bey Meydanı’nda toplanan göstericiler, Zvernec’teki bir sahilin, ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump ile damadı Jared Kushner’le bağlantılı olduğu öne sürülen turizm projesi kapsamında satılmasını protesto etti. Çeşitli pankart ve dövizler taşıyan kalabalık, ellerindeki Arnavutluk bayraklarıyla Ulus Şehitleri Bulvarı’nda bulunan Başbakanlık binasına doğru yürüyüş gerçekleştirdi.

Bölgede güvenlik güçleri ile göstericiler arasında arbede yaşanırken; projenin iptal edilmesini ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın istifa etmesini isteyen eylemciler, “Arnavutluk satılık değil” yazılı pankartlar taşıdı. Benzer protestoların son günlerde ülkenin diğer şehirlerinin yanı sıra Avrupa’nın farklı ülkelerinde de düzenlendiği bildirildi.

Başbakan Rama İddiaları Reddetmişti

Arnavutluk basınında çıkan haberlerde, Arnavutluk Özel Savcılığının söz konusu projeye ilişkin bir soruşturma başlattığı aktarıldı. Başbakan Rama ise CNN’e yaptığı açıklamada, Zvernec’teki projenin Trump ailesine ait olduğu yönündeki iddiaları kesin bir dille reddetmişti.

30 Mayıs’ta başlayan ve binlerce kişinin katılım gösterdiği eylemlerin 4’üncü gününde polis, göstericilere tazyikli suyla müdahalede bulunmuştu. Kushner’le bağlantılı olduğu belirtilen projenin toplam maliyetinin yaklaşık 4 milyar dolar olacağı ifade ediliyor.

Arnavutluk’ta 4 Milyar Dolarlık Turizm Projesine Karşı Protestolar 10. Gününde
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter