DP adına konuşan milletvekili Serhat Akpınar, da bugün tarihi bir gün olduğunu kaydetti ve buna tanlık etmenin önemine işaret ederek, “Her şeyden önce hepimizin onur duyduğu bir gün” dedi.
Akpınar, hükümete mensup milletvekillerinin buraya gelmeden önce bu sabah son kez Cumhuriyet Meclisi binasına gittiğini de ifade etti.
Süreci artık buradan yönetecek olmanın Kıbrıs Türk halkı ve KKTC’nin bekası için önemli olduğunu belirten Akpınar, “Saygın, güçlü bir devlet yapısı için ihtiyaç duyulan her türlü hazırlığın yapıldığını görüyoruz” dedi.
Serhat Akpınar, yeni Meclis binasının Kıbrıs Türk halkına ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne hayırlı olmasını dileyerek Meclis’te bekleyen yasaların tek tek hayata geçirilmesini temenni etti.