Loading...
2025-05
İY
logoGalatasaray
2
logoSamsunspor
-
2025-05
23:00
logoHull City
-
logoMiddlesbrough
-
2025-05
22:30
logoMainz
-
logoM'gladbach
-
2025-05
23:00
logoReal Oviedo
-
logoMallorca
-
2025-05
21:00
logoBrest
-
logoMonaco
-
2025-05
23:00
logoLille
-
logoMarsilya
-
2025-05
22:00
logoExcelsior
-
logoGroningen
-
  1. Haberler
  2. Uncategorized
  3. RUM BASINI: GÜNEY KIBRIS’TA KURAKLIK TARIMI VURDU, TARİHİN EN ZOR DÖNEMİ YAŞANIYOR

RUM BASINI: GÜNEY KIBRIS’TA KURAKLIK TARIMI VURDU, TARİHİN EN ZOR DÖNEMİ YAŞANIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzayan kuraklık, Güney Kıbrıs’ta su kaynaklarını kritik düzeye düşürerek tarımsal üretimi tarihin en düşük seviyesine çekti. Çiftçiler tahıl, sebze ve meyve üretimini azaltmak zorunda kalırken, Rum Tarım Bakanı Maria Panayotu konuyu AB’ye iletmeyi planlıyor.

Kuraklık sebebiyle gıda tedarikinde sıkıntılar yaşayan Güney Kıbrıs, yakın tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor.

Politis “Kuralık Tarımı Baltalıyor… Zincirleme Etkiler” başlıklı haberinde, uzayan kuraklığın su kaynaklarının kritik düzeyde azalmasına, bunun da tarımsal üretimin, tarihinin en düşük seviyesine inmesine neden olduğunu yazdı.

Son yılların istatistiki verilerinin yağışların dramatik ölçüde azaldığını doğruladığını kaydeden gazete, barajların içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldığını, çiftçilerin tahıl, sebze ve meyve ağacı yetiştiriciliğini azaltmak veya vazgeçmek zorunda kaldığını yazdı.

Rum Tarım, Tarımsal Kalkınma ve Çevre Bakanlığı Tarım Dairesi Müdürü Makis Andoniadis, tahıl zararlarının değerlendirilmesinin tamamlandığını, bağlardaki zarar değerlendirme işlemlerinin devam ettiğini ve AB’den destek isteneceğini açıkladı.

Rum Çiftçiler Birliği (EKA) Başkanı Panikos Hambas ise, uzayan kuraklık ve agresif hava koşullarından dolayı tarımsal üretimdeki durumun “trajik” olduğunu belirtti.

Haberde Rum Tarım Bakanı Maria Panayotu’nun, kuraklık nedeniyle Güney Kıbrıs’taki mevcut durumu ve etkilerini izah etmek için AB Tarım ve Balıkçılık Komiserine mektup göndermek, konuyu Eylül ayında gerçekleştirilecek Tarım Bakanları Konseyi’nin gündemine yazdırmak niyetinde olduğu kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
RUM BASINI: GÜNEY KIBRIS’TA KURAKLIK TARIMI VURDU, TARİHİN EN ZOR DÖNEMİ YAŞANIYOR
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir