Loading...
2025-05
20:00
logoGalatasaray
2
logoSamsunspor
-
2025-05
23:00
logoHull City
-
logoMiddlesbrough
-
2025-05
22:30
logoMainz
-
logoM'gladbach
-
2025-05
23:00
logoReal Oviedo
-
logoMallorca
-
2025-05
21:00
logoBrest
-
logoMonaco
-
2025-05
23:00
logoLille
-
logoMarsilya
-
2025-05
22:00
logoExcelsior
-
logoGroningen
-
  1. Haberler
  2. Genel
  3. ANTALYA BELEDİYE BAŞKANI BÖCEK RÜŞVET SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

ANTALYA BELEDİYE BAŞKANI BÖCEK RÜŞVET SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Türkiye İçişleri Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, seçim sürecinde iş insanından para talep ettiği iddiasıyla yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Soruşturma dosyasında MASAK raporları ve banka dekontları da yer aldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, hakkında “Rüşvet alma” suçu nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

RÜŞVET SORUŞTURMASI

Soruşturma dosyasında yer alan bilgide, 2024 yerel seçimleri sırasında Böcek’in oğlu M.G. Böcek’in iş insanı Y.Y’nin ofisinde yaptığı bir görüşmede seçim çalışmalarıyla ilgili 25 milyon lira talep ettiği, bu miktarın karşılanmaması üzerine araç giydirme hizmeti karşılığında 8,5 milyon liralık fatura ödemesi için iş insanıyla anlaşıldığı öne sürüldü.

Dosyada yer alan farklı bir detayda da şubat ayında M.G. Böcek’in, eski eşi Z.K. adına bir inşaat firmasından 30 milyon liraya ev satın aldığı ve bu bedelin yine iş insanı Y.Y. tarafından üç parça halinde inşaat firmasına ödendiği iddia edildi.

Firmaya yapılan ödemeye ilişkin banka hesap hareketleri ve dekontlarının MASAK raporlarında yer aldığı öğrenildi.

HTS kayıtlarında da iş insanı Y.Y. ile M.G. Böcek’in seçim öncesi birden fazla kez buluştukları tespit edildi.

Dün gözaltına alınan Muhittin Böcek, “rüşvet” soruşturma kapsamında tutuklanmış, eski gelini Z.K ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Z.K. hakkında ayrıca yurt dışına çıkış yasağına karar verilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ANTALYA BELEDİYE BAŞKANI BÖCEK RÜŞVET SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir