Loading...
2025-05
MS
logoGalatasaray
3
logoSamsunspor
2
2025-05
23:15
logoHull City
-
logoMiddlesbrough
-
2025-05
22:30
logoMainz
-
logoM'gladbach
-
2025-05
23:00
logoReal Oviedo
-
logoMallorca
-
2025-05
MS
logoBrest
1
logoMonaco
-
2025-05
23:00
logoLille
-
logoMarsilya
-
2025-05
22:00
logoExcelsior
-
logoGroningen
-
  1. Haberler
  2. Genel
  3. KOOPBANK’TAN “PERSONEL ALIMI” AÇIKLAMASI: İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

KOOPBANK’TAN “PERSONEL ALIMI” AÇIKLAMASI: İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde kamuoyunda ve bazı basın organlarında, Koopbank’ın gerçekleştirdiği personel alım sürecine ilişkin bazı iddialar gündeme geldi. İddialarda, bir adayın mülakat sürecinde haksızlığa uğradığı öne sürüldü. Koopbank ise konuya ilişkin açıklama yaparak, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Yapılan açıklamada, tüm işe alım süreçlerinde şeffaflık, liyakat, eşitlik ve kurumsal vizyon uyumu ilkelerinin titizlikle uygulandığı vurgulandı. Söz konusu personel alımında da aynı ilkeler doğrultusunda hareket edildiği ifade edildi.

“Objektif Kriterlerle Değerlendirme Yapıldı”

Koopbank, mülakat sürecinin 7 kişilik Yönetim Kurulu komisyonu tarafından, 9 ayrı değerlendirme kriterine göre gerçekleştirildiğini ve her üyenin puanlaması üzerinden aritmetik ortalama alınarak sonuçların belirlendiğini duyurdu.

Açıklamada, başvuruda bulunan söz konusu adayın talebi üzerine mülakat puanlaması, her bir kriterde aldığı puanlar ve yerleşen adayın puanlarıyla birlikte şeffaf şekilde paylaşıldığı belirtildi.

“Yalnızca Sınav ve Mülakat Sonuçları Esas Alınıyor”

Banka, son 6 yıldır tüm işe alım süreçlerinde yalnızca yazılı sınav ve mülakat performansına dayalı bir sıralama uygulandığını hatırlattı. Adayların toplam puanlarının, önceden ilan edilen %60 yazılı sınav ve %40 mülakat ağırlığına göre hesaplandığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İşe alım süreçlerimizde yalnızca yazılı sınavdaki başarı değil, adayların mülakattaki genel performansları, gelişim potansiyelleri ve kurumsal vizyona uyumları da dikkate alınmaktadır. Bu yöntem, yalnızca bankamızda değil, birçok ulusal ve uluslararası kurumda da yaygın olarak kullanılmaktadır.”

“İddialar Gerçeği Yansıtmıyor”

Koopbank, başvuruda bulunan adayın aldığı nihai toplam puanın sıralamaya girmesine yeterli olmadığını ve tüm süreçlerin objektif kriterlere dayandığını belirtti.

Son olarak açıklamada, basında yer alan iddiaların bankanın temel ilkeleriyle çeliştiği ve gerçeği yansıtmadığı ifade edilerek, “Toplumun her kesiminin güvenini taşıyan bir kurum olarak, tüm süreçlerimizi her zaman olduğu gibi şeffaf, adil ve hakkaniyetli şekilde yürütmeye devam edeceğiz” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KOOPBANK’TAN “PERSONEL ALIMI” AÇIKLAMASI: İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir