1. Haberler
  2. Kıbrıs
  3. “Kıbrıs Türk halkına verilen destek çok anlamlı”

“Kıbrıs Türk halkına verilen destek çok anlamlı”

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler başkanlığındaki heyet, Azerbaycan’daki temasları kapsamında Azerbaycan Milli Meclisi milletvekilleriyle bir araya geldi. Görüşmede, Meclis Başkanlık Divanı üyeleri UBP Milletvekili Hasan Küçük, CTP Milletvekili Şifa Çolakoğlu ve KKTC Bakü Temsilcisi Büyükelçi Ufuk Turganer de hazır bulundu.

“Benzer mücadelelerden geçiyoruz”

Azerbaycan Milli Meclisi KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Cavanşir Feyziyev ile milletvekilleri Jale Aliyeva, Fatma Yıldırım ve Hikmet Babaoğlu’nun katıldığı toplantıda konuşan Meclis Başkanı Öztürkler, Azerbaycan’ın Kıbrıs Türk halkına verdiği desteğin büyük bir anlam taşıdığını vurguladı. Öztürkler, her iki halkın da topraklarına ve milli değerlerine sahip çıkmak adına büyük fedakârlıklar gösterdiğini belirterek, Kıbrıs Türk halkının maruz kaldığı haksız izolasyonların kaldırılması için uluslararası platformlarda seslerini duyurmaya devam ettiklerini ifade etti.

“Tek Millet, Üç Devlet” vurgusu

UBP Milletvekili Hasan Küçük, Türkiye ve Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişkilerin son dönemde büyük bir ivme kazandığını belirterek, “Tek Millet, Üç Devlet” anlayışının parlamentolar düzeyinde de benimsendiğini kaydetti. Küçük, özellikle gençler, kadınlar ve çocuklar için ortak projeler geliştirilmesinin, ticaret ve turizm alanındaki iş birliğinin kültürel bağları daha da güçlendireceğini belirtti.

CTP Milletvekili Şifa Çolakoğlu ise kültür, sanat ve spor alanlarında uygulanan ambargoların ortak projelerle aşılabileceğini ifade ederek, Azerbaycan ile KKTC arasındaki kardeşlik bağlarının kültürel etkinliklerle pekiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Azerbaycanlı vekillerden tam destek

Azerbaycan Milli Meclisi KKTC Dostluk Grubu Başkanı Cavanşir Feyziyev, KKTC’nin güçlenmesinin tüm Türk dünyasının ortak sorumluluğu olduğunu belirterek, Azerbaycan’ın bu süreçte her türlü desteği vermeye devam edeceğini söyledi. Azerbaycanlı milletvekilleri Jale Aliyeva, Fatma Yıldırım ve Hikmet Babaoğlu da ilişkilerin devletler arası düzeyde gelişmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu iş birliğinin bir kardeşlik sorumluluğu olduğunu ifade ettiler.

“Kıbrıs Türk halkına verilen destek çok anlamlı”
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter