Demokrat Parti Genel Sekreteri Akpınar, bayrama bölgedeki savaşlar, küresel ekonomik kırılmalar ve ülkedeki ekonomik sorunların gölgesinde girildiğini ifade ederek, tüm halkın, Türkiye halkının ve İslam aleminin bayramını kutladı.
“KKTC ağır bir süreçten geçiyor”
Akpınar açıklamasında, KKTC’nin yüksek enflasyon, hayat pahalılığı, ekonomik daralma, turizmde gerileme, yükseköğretimde kayıplar, inşaat sektöründeki durgunluk ve gençlerin gelecek kaygısıyla zor bir dönem yaşadığını söyledi.
Geçmiş hükümetlerin uzun vadeli kalkınma planları ve sürdürülebilir ekonomik modeller ortaya koyamadığını savunan Akpınar, “Nasıl bir ekonomi, nasıl bir yükseköğretim modeli, nasıl bir turizm vizyonu sorularına devlet ciddiyetinde net cevaplarımız yoktur” dedi.
“KKTC’nin büyük potansiyeli var”
KKTC’nin denizcilik, lojistik, yükseköğretim, sağlık turizmi, teknoloji ve dijital ekonomi alanlarında büyük potansiyele sahip olduğunu belirten Akpınar, ülkenin üretim odaklı bir siyasal anlayışa ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
“Artık hamasete ihtiyacımız yok, şimdi vizyon zamanı” diyen Akpınar, siyasetin hedefinin günü kurtarmak değil, geleceği inşa etmek olması gerektiğini söyledi.
“Halk artık icraata bakıyor”
Toplumun uzun süredir algılar ve siyasi manipülasyonlarla yönlendirilmeye çalışıldığını savunan Akpınar, halkın artık “Kim ne söyledi?” değil, “Kim ne yaptı?” sorusuna odaklandığını belirtti.
Akpınar mesajının sonunda, bayramın toplumsal birlik, dayanışma ve ortak aklın güçlenmesine vesile olmasını temenni ederek, “KKTC’nin geleceği için artık daha fazla çalışmak, üretmek ve birlik olmak zorundayız” ifadelerini kullandı.
- Yazı Boyutunu Ayarla Okuma rahatlığı için seçin
- Küçük 100% Dev










