Başbakan Ünal Üstel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, özel gereksinimli bireylerin hayat standartlarının yükseltilmesini hükümetin temel önceliklerinden biri olarak gördüklerini vurguladı.
Başbakan Ünal Üstel, Dünya Engelliler Günü’nün, toplumsal bilinç ve dayanışmayı güçlendiren önemli bir hatırlatıcı olduğunu belirterek, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıracak adımların kararlılıkla atılmaya devam edeceğini söyledi.
Üstel, ülkede 6 binin üzerinde özel gereksinimli birey bulunduğunu belirterek, bu kişilerin hizmetlere erişiminin kolaylaştırılması ve topluma tam katılımlarının sağlanmasının hükümet politikalarının merkezinde yer aldığını ifade etti.
“Her engel birlikte aşılır, her birey toplumun tam ve eşit bir parçasıdır” diyen Üstel, engelli bireylerin karşılaştığı güçlüklerin toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren ortak bir sorumluluk olduğunu vurguladı.
“Sosyal destekler artırıldı, hizmet altyapısı güçlendiriliyor”
Başbakan Üstel, engelli vatandaşlara yönelik sosyal yardım ve maaş desteklerinin kademeli olarak artırıldığını belirterek, erişilebilirlikten bakım hizmetlerine, eğitimden istihdama kadar birçok alanda engelleri ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Ayrıca sosyal hizmet altyapısının güçlendirilmesi, kurumlar arası koordinasyonun artırılması ve hak temelli politikaların yaygınlaştırılması yönündeki çalışmaların devam ettiğini ifade eden Üstel, hükümet döneminde uzun yıllar sonra gerçekleştirilen engelli istihdamlarının da bu kararlılığın somut örnekleri arasında olduğunu söyledi.
“Hiç kimseyi geride bırakmayacağız”
Devlet kurumlarının, yerel yönetimlerin, gönüllü kuruluşların ve özel sektörün ortak iradesinin net olduğunu belirten Üstel, “Engelleri değil, imkanları büyüteceğiz ve hiç kimseyi geride bırakmayacağız” dedi.
Başbakan Üstel, mesajının sonunda tüm özel gereksinimli bireylere sağlık, huzur ve güven dolu bir yaşam dileyerek, toplumdaki dayanışma kültüsünün daha da güçlenmesi temennisinde bulundu.
“Engelsiz bir gelecek için kararlıyız ve geleceğe doğru tüm adımları birlikte atmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’DEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI: “ENGELLERİ DEĞİL, İMKANLARI BÜYÜTECEĞİZ”
